spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow De KLM Flight Academy reduceert de intake van studenten in 2009

De KLM Flight Academy reduceert de intake van studenten in 2009
Geschreven door KLM Flight Academy in 'Nieuws' op haar website 22 december 2008   
maandag 22 december 2008
De KLM Flight Academy reduceert de intake van studenten in 2009

 
De huidige wereldwijde economische crisis leidt ertoe dat luchtvaartmaatschappijen kampen met aanzienlijk minder vervoer dan verwacht en bovendien nog tegen lagere opbrengsten.

De KLM Flight Academy stemt de intake van studenten voor de opleiding af op de toekomstige vraag naar verkeersvliegers uit de markt. Om die reden werd besloten tot een intake van 150 - 180 studenten in 2008. Deze internationale marktvraag is echter in korte tijd zeer sterk teruggelopen en het is zeker niet uitgesloten dat dit nog verder zal verslechteren. Er is op dit moment onvoldoende inzicht wanneer deze situatie zich zal hebben hersteld en de internationale vraag weer op het niveau is van de afgelopen jaren.

In een situatie waar werkgelegenheid en baanperspectieven binnen de Europese luchtvaart op termijn nog onzeker zijn acht de KLM Flight Academy het principieel onjuist en niet verantwoord wanneer grote buffers jonge verkeersvliegers gaan ontstaan. Om die reden is voorlopig besloten om de intake van studenten voor de opleiding aan de KLM Flight Academy in 2009 terug te brengen naar een totaal van 60.

In 2009 zullen minder klassen dan aanvankelijk geplanned van start gaan. Bovendien zijn deze klassen al gevuld. De consequentie hiervan is dat zowel een aantal reeds geselecteerde kandidaten alsook een aantal kandidaten dat zich al in enige fase van het selectieproces bevindt en kandidaten die zich nu aanmelden voor de selectie er rekening mee moeten houden dat de start van hun opleiding aan de KLM Flight Academy naar verwachting niet vóór 2010 zal plaatsvinden.

Overigens zijn binnen de KLM Flight Academy wel de nodige maatregelen getroffen om aantallen weer snel op te voeren wanneer de internationale ontwikkelingen daartoe aanleiding geven.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2018 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.