spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow 'Eelde' draait na 2018 zonder verlies

'Eelde' draait na 2018 zonder verlies
Geschreven door Martin de Bruin in Dagblad van het Noorden van 11 februari 2008   
vrijdag 13 februari 2009
Directie en commissarissen:
'Eelde' draait na 2018 zonder verlies

 
EELDE/ASSEN  De directie en de raad van commissarissen van luchthaven Eelde verwachten dat het vliegveld in 2018 quitte draait. Dat is enkele jaren later dan de directie eerder had voorzien. Voorwaarde is wel dat Groninger Airport Eelde in 2011 over de verlengde start- en landingsbaan kan beschikken, de aandeelhouders in elk geval tot en met 2012 ruim een miljoen euro in de exploitatie blijven pompen en het aantal passagiers stijgt van 190.000 in 2008 naar 514.000 in 2017. Daarnaast gaan directie en raad van commissarissen ervan uit dat de Europese Commissie bijdragen van overheden in de baanverlengingskosten en de exploitatie geoorloofd vindt. Brussel moet daar nog een uitspraak over doen.
    De cijfers en verwachtingen staan in het geactualiseerde businessplan van de luchthaven. De verwachting dat de luchthaven in 2018 geen verlies meer draait, is opvallend afgezet tegen de uitspraak die Arie van der Hek, lid van de raad van commissarissen onlangs deed tijdens een vergadering van een Drentse statencommissie. Hij zei toen dat een verlengde start- en landingsbaan geen enkele garantie biedt voor het schrijven van zwarte cijfers. Wel stelde hij destijds met zekerheid dat het vliegveld tot in lengte van jaren verliesgevend blijft als de baan niet wordt verlengd.
    De directie en raad van commissarissen zien goede mogelijkheden om vanaf 2010 twee lijndiensten vanaf Eelde te onderhouden. Als bestemmingen worden Londen en Kopenhagen genoemd. "Het is aan de directie om dat uit te werken. Wij achten dat een realistische optie", gaf de Drentse VVD-gedeputeerde Rob Bats gisteren zijn visie op de toekomstverwachtingen van 'Eelde'.
    Provinciale staten bespreken de verwachtingen van de luchthavendirectie binnenkort. Drenthe is een van de vijf aandeelhouders van 'Eelde'.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2018 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.