spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow Plan voor toekomst Eelde rammelt

Plan voor toekomst Eelde rammelt
Geschreven door Martin de Bruin in Dagblad van het Noorden 16 april 2009   
donderdag 16 april 2009

Plan voor toekomst Eelde rammelt

Omwonenden kraken prognosesASSEN/EELDE  De directie en de raad van commissarissen van vliegveld Eelde hebben een volstrekt ongeloofwaardig toekomstplan voor de luchthaven opgesteld. Met name de prognoses voor het aantal passagiers zijn 'onwaarschijnlijk'.

Dat stelt VOLE, de Vereniging van Omwonenden van Luchthaven Eelde, in een reactie op het businessplan dat de directie en de raad van commissarissen recent presenteerden.
VOLE vindt dat het plan aan werkelijk alle kanten rammelt.
Vooral de verwachting van de directie dat de luchthaven in 2017 600.000 passagiers vervoert werkt bij VOLE op de lachspieren. "Volstrekt ongeloofwaardig", reageert woordvoerder Frans van Beukering.
    Van Beukering verwijst naar een eerder businessplan van het vliegveld, dat dateert van 2003 waarin ook prognoses werden gedaan over aantallen passagiers. "Daar is niets van terechtgekomen."
   Een VOLE-delegatie volgde gisteren in de Drentse statenzaal een debat over de toekomst van de luchthaven. De discussie stond vooral in het teken van de periode na 2013 en de vraag of de provincie als aandeelhouder net zoals nu jaarlijks geld in de exploitatie van de luchthaven moet blijven pompen. Die bijdrage in de exploitatie is niet onomstreden.
Volgens VOLE is er sprake van ongeoorloofde staatssteun. 'Brussel' buigt zich momenteel over de kwestie, net zoals over de bijdrage van het kabinet in de kosten van de baanverlenging.
    Het is afgaande op het debat nog geen uitgemaakte zaak dat Drenthe de luchthaven blijft ondersteunen na 2013. De coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie twijfelen.
GroenLinks wil af van de jaarlijkse bijdrage van ruim drie ton. De PvdA wil over voortzetting van steun een besluit nemen als 'Brussel' hom of kuit heeft gegeven,
    Groot verschil van mening hebben de fracties over de waarde van het businessplan.
"Slecht onderbouwd", mopperde GroenLinks-fractievoorzitter Jan Langenkamp, die bovendien niet begreep waarom de luchthavendirectie geen rekening houdt met de mogelijkheid dat de baanverlenging niet doorgaat.
    Voor VVD-gedeputeerde Rob Bats is dat laatste geen optie.
Hij heeft goede hoop dat Europa uiteindelijk alle seinen op groen zet.

Klik hier voor meer informatie hoe de Staten van Drenthe en Groningen met GAE omgaan 

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2021 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.