spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Actueel nieuws arrow Brief VOLE: Felicitatie Rob Bats, nieuw benoemde burgemeester van Haren 07052012

Brief VOLE: Felicitatie Rob Bats, nieuw benoemde burgemeester van Haren 07052012
Geschreven door VOLE   
donderdag 10 mei 2012
kleurenlogo.jpg    Vereniging Omwonenden Luchthaven
    Eelde


'voor de kwaliteit van de leefomgeving'


Aan de heer J.H. Bats, burgemeester van Haren
Raadhuisplein 10
9751 AN Haren

Felicitatie bij benoeming tot Burgemeester van Haren.

Zeer geachte heer Bats,                                                             Glimmen,  7 mei  2012   
 
Namens onze vereniging VOLE bied ik hierbij mijn felicitaties aan bij uw benoeming tot burgemeester van de gemeente Haren. Wij verwachten veel van u in uw nieuwe functie en als inwoners van Haren hopen we op u als nieuwe bestuurder te mogen rekenen.
     
In deze gemeente wonen veel leden van onze vereniging en met enige zelfspot kunnen we Haren en zeker Glimmen wel als “VOLE Country” betitelen. Mag ik u eraan herinneren, dat de voltallige gemeenteraad van Haren zich destijds heeft uitsproken tegen de plannen van GAE voor de baanverlenging. De gemeente Haren diende op 23 oktober 2002 en op 10 mei 2006 dan ook een beroepschrift in tegen baanverlening bij de Raad van State: “De raad is nog steeds niet overtuigd van de economische onderbouwing van de baanverlenging en/of de bijdrage die de baanverlenging levert aan de regionale economie.(….) sprake is van wensbeelden, aanbodverhalen op basis van de eigen prognoses van GAE zelf.


De pleitnota namens de raad der gemeente Haren, september 2003: “Al jarenlang worden nut en noodzaak van baanverlenging en intensivering van het vliegveld ernstig in twijfel getrokken. Haren speelt in die zin een belangrijke rol in dit gebied omdat (geluids-)hinder en overlast als gevolg van de richting van de (te verlengen) baan voor een belangrijk gedeelte betrekking hebben op Harense (Glimmense) inwoners.


Dit standpunt is destijds door alle fracties raadsbreed ondersteund. De gemeente Haren trok in de procedures altijd samen op met onze vereniging VOLE. Dat het Aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden doet uiteraard niets af aan het standpunt van de Raad.

Wij hebben elkaar ontmoet  in uw vroegere functie als gedeputeerde van Drenthe in een gesprek met de Commissaris van de Koningin en in commissievergaderingen. In die functie diende u andere belangen en hebt u een tegengesteld beleid helpen uitvoeren en de voorstanders van de baanverlenging juist gefaciliteerd. Nu wordt van u gevraagd juist op te komen voor de belangen van de inwoners van Haren en Glimmen.

De baanverlenging gaat helaas door en de kans op een forse toename van de vliegbewegingen boven onze woningen valt uiteraard niet uit te sluiten. Deze zou zeer nadelig uitpakken voor het woongenot van de inwoners en ook voor de toch al zwakke woningmarkt in dit gebied.

Heel concreet vragen wij u of u bereid bent zich in te  zetten tegen de nu al vaak ernstige overlast, veroorzaakt door de vliegscholen van luchthaven Eelde, met name de KLM Luchtvaartschool. De KLS vliegt hier nog steeds rond met lestoestellen waarvan de toenmalige directeur al ruim tien jaar geleden heeft erkend dat zij verouderd waren. Deze toestellen zijn inmiddels afgeschreven. En volgens onze informatie zijn voldoende financiële middelen gereserveerd om nieuwe geluidsarmere toestellen aan te schaffen.

Wij hopen op uw ondersteuning bij ons streven om de directie van de KLS de toestellen eindelijk te laten vervangen. Wij zouden dat zeer waarderen. Eerlijk gezegd verwachten we dat ook eigenlijk van u in uw nieuwe rol. In een eventueel kennismakingsgesprek met u, zouden we dit onderwerp nog nader kunnen toelichten.

Terug naar de aanleiding tot deze brief: wij verwelkomen u in uw nieuwe functie in deze mooie gemeente en wij hopen zeer dat u met ons schouder aan schouder wil gaan staan om het woongenot van de inwoners van Haren te beschermen.
Nogmaals onze felicitaties met uw benoeming.

Met vriendelijke groet,

Hoogachtend,


F.A.J. (Frans) van Beukering  (Secretaris)
 
 

        Secretariaat                                Woordvoerder                                Postbank   
         Postbus 47                                 J. Wittenberg                       Gironummer 204082   
9765 ZG Paterswolde                         050-3183360                    Ver. omwonenden Eelde
       050-4062465                                 www.vole.nl                                  te Eelde   
                                                       email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2019 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.