spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home

Hoe kan ik oude artikelen opzoeken op deze site?
Geschreven door VOLE   
vrijdag 13 september 2013

Hoe kan ik oude artikelen opzoeken op deze site?

 

U kunt op 5 verschillende manieren oude artikelen op de VOLE-site opzoeken.
U kunt zoeken onder de menuknop Actueel nieuws, de menuknop Berichten en opinies, u kunt de zoekindex gebruiken, u kunt onder de menuknop Zoeken artikelen opsporen, en als dit alles niet tot het gewenste resultaat leidt, kunt u zelfs buiten de VOLE-site via Google zoeken.


1. Zoeken onder Actueel nieuws
Onder menuknop Actueel nieuws treft u een lijst van artikelen aan, die VOLE in de loop der jaren heeft gepubliceerd. De volgorde van de artikelen is omgekeerd chronologisch, d.w.z. bovenaan de lijst op de eerste webpagina staan de artikelen die het meest recent zijn gepubliceerd, helemaal onderaan de lijst op de laatste webpagina staan de artikelen van VOLE die eind 2005 bij de start van de VOLE-site zijn gepubliceerd.

Klik daarvoor op de menuknop Actueel nieuws en scroll nu in de lijst artikelen helemaal naar onderen tot het einde van de webpagina. U ziet nu de regel Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >> staan (zie afbeelding hieronder).

plaatje navigatie Actueel nieuws.jpg

Klik nu op Einde, u komt nu op de laatste webpagina van de rubriek Actueel nieuws. Als u de volgende pagina wilt bekijken klikt u weer helemaal onderaan de pagina op Vorige of op een getal lager dan de huidige pagina. Op deze wijze kunt alle artikelen chronologisch opzoeken.

2. Zoeken onder Berichten en opinies
Onder menuknop berichten en opinies vindt u de lijst van artikelen, afkomstig van het Dagblad van het Noorden, andere landelijke dagbladen zoals De Volkskrant, NRC en Trouw, berichten van radio en TV zoals RTVNoord en RTVDrenthe, alsook andere bronnen waaronder GAE. Onder elk artikel staat een commentaar van VOLE waarin het onderhavige nieuwsfeit door VOLE kritisch belicht wordt. Ook hier zijn de artikelen omgekeerd chronologisch weergegeven.

Klik daarvoor op de menuknop Berichten en opinies en scroll nu in de lijst artikelen helemaal naar onderen tot het einde van de webpagina. U ziet nu de regel Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >> staan (zie afbeelding hieronder).

Plaatje navigatie Berichten en opinies.jpg

Klik nu op Einde, u komt nu op de laatste webpagina van de rubriek Berichten en opinies. Als u de volgende pagina wilt bekijken klikt u weer helemaal onderaan de pagina op Vorige of op een getal lager dan de huidige pagina. Op deze wijze kunt alle artikelen chronologisch opzoeken.

3. Zoeken via de Zoekindex
In de Zoekindex staan titels van artikelen die telkens onder een zelfde zoekterm gerangschikt zijn. Dit kan handig zijn als u onder één onderwerp wilt zoeken, zoals bijvoorbeeld Baanverlenging.

Klik daarvoor op de menuknop Zoekindex. Klik nu op de beginletter van de zoekterm waaronder u wilt zoeken. U ziet nu een lijst met begrippen. Bij elk begrip staat eerst een uitleg waar het begrip over gaat, daaronder treft u een lijst van titels van artikelen aan in blauw afgedrukt. Als u op een blauwe titel klikt wordt u doorgelinkt naar het desbetreffende artikel op de site. Om weer terug te keren naar de Begrippenlijst klikt u eenvoudig op de pijl naar links bovenaan het scherm van uw browser.

4. Zoeken onder menuknop Zoeken
Klik hiervoor de menuknop Zoeken, u ziet het woord Zoekterm met een wit venster daarachter. Typ de zoekterm in het witte venster en klik op zoeken. U krijgt nu een lijst te zien met artikelen waarin uw zoekterm voorkomt.

5. Zoeken onder Google
Open in uw browser een nieuw tabblad, typ desgewenst in de adresregel: www.google.nl en typ bij voorkeur drie losse zoektermen in het zoekregel en druk op Enter. U heeft een gerede kans dat uw gewenste artikel op de VOLE-site bovenaan of anders redelijk bovenaan de Google lijst te vinden is.

 

Klik hier om terug te keren

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2024 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.