spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow PvdA Tynaarlo: stel besluitvorming vliegveld Eelde uit

PvdA Tynaarlo: stel besluitvorming vliegveld Eelde uit
Geschreven door Dagblad van het Noorden, 7-11-2016   
dinsdag 08 november 2016

PvdA Tynaarlo: stel besluitvorming vliegveld Eelde uit

        

De Pvda-fractie in Tynaarlo wil dat de besluitvorming over Groningen Airport Eelde wordt uitgesteld. Volgens de partij is er nog teveel onduidelijk om tot een besluit te komen.

,,Het is nu veel te moeilijk om al een besluit te nemen’’, zegt raadslid Anneke Lubbers. ,,En er is nog te veel onduidelijkheid over bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Willen ondernemers ook investeren? Gaan ze dat ook concreet doen? En Friesland?’’

In grote lijnen komen de vragen van de PvdA-fractie overeen met die van de PvdA in Provinciale Staten van Drenthe. Met de kanttekening dat in de Staten al een eerste debat is gevoerd over de toekomstscenario’s voor de luchthaven.

Lubbers: ,,Wij hebben dat nog niet. Maar toch komen de aandeelhouders vandaag bijeen om te vergaderen over het voorstel dat ze naar de Groningse en Drentse Staten en de gemeentes Assen, Groningen en Tynaarlo sturen. Wij begrijpen die haast niet. We moeten een besluit nemen voor de komende tien jaar. We willen eerst meer duidelijkheid.’’

De fractie heeft daarnaast „forse twijfels over de volledigheid en onderbouwing van de cijfers” in de rapporten die vorige maand zijn gepresenteerd. Daar zijn drie toekomstscenario’s uit voortgekomen. Afbouwen, continueren en investeren.


 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2018 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.