spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow "Geen zorgen om luchthaven Eelde" en "Na de baanverlenging komt het vanzelf wel goed"

"Geen zorgen om luchthaven Eelde" en "Na de baanverlenging komt het vanzelf wel goed"
Geschreven door VOLE   
maandag 24 oktober 2005

"Geen zorgen om luchthaven Eelde" en "Na de baanverlenging komt het vanzelf wel goed"

 

Blijkens het Dagblad van het Noorden van 19 oktober (pag. 10) is dat het antwoord van Gedeputeerde Staten op vragen uit de fractie van de PvdA in de Provinciale Staten.

Het is volstrekt terecht dat fractievoorzitter Eddy Veenstra en fractielid Albert Huizing verontrust zijn over de resultaten van Groningen Airport Eelde.

Dat de fractie met dit antwoord geen genoegen zegt te nemen, is eveneens terecht.  In het artikel "Jaarverslag 2004 Groningen Airport Eelde" onder de menuknop Nieuwsbrief artikelen heeft u het een en ander kunnen lezen over de resultaten in 2004 en 2005. Wat daar staat is zonder meer verontrustend.   klik hier voor dit artikel

Wanneer aanvulling van tekorten nodig is, zijn de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten zijn als enige aanspreekbaar.

Immers, de staat der Nederlanden heeft zijn aandelen aan hen overgedragen.

Den Haag doet niet meer mee.

Dat alleen al rechtvaardigt aanzienlijk scherpe controle door de politici in onze regio dan we tot nu toe hebben gezien. Immers, indien de aandeelhouders moeten besluiten hogere tekorten dan voorzien voor hun rekening te nemen, dan wil dat zeggen voor rekening van de belastingen die de regio zelf bij haar inwoners ophaalt.

Overigens:  De baanverlenging is nog geen uitgemaakte zaak en, vanzelf gaan de meeste dingen vooral fout. Dus: volhouden PvdA-fractie.

 

In zijn rubriek "BRUINE BONEN MET SPEK"  van 22 oktober, (ook weer op pag. 10) daagt Martin de Bruin in het bijzonder Eddy Huizing, maar ook diens collega-statenleden uit :

"Zelden een arrogantere beantwoording van schriftelijke vragen gezien. Maar G.S. kunnen het zich permitteren. Toen Eddy vorig jaar de kans had om met al zijn twijfels de boterzachte onderbouwing van de baanverlenging onderuit te halen, ging zijn fractie in meerderheid door de knieën. Dan ben je voortaan een speelbal van dit college van GS. Dat lust het tandeloze en machteloze gezelschap dat luistert naar de naam provinciale staten rauw."

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2021 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.