spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow 'Cijfers in scenario's vliegveld Eelde zijn veel te rooskleurig'

'Cijfers in scenario's vliegveld Eelde zijn veel te rooskleurig'
Geschreven door RTVNoord, dinsdag 29 november 2016   
woensdag 30 november 2016

'Cijfers in scenario's vliegveld Eelde zijn veel te rooskleurig'

 

 

De passagiersaantallen in de toekomstscenario's voor Groningen Airport Eelde worden veel te hoog ingeschat. Tot die conclusie komt het economisch onderzoeksbureau SEO in Amsterdam.

Dat bedrijf heeft op eigen initiatief de Strategische Verkenning die is uitgevoerd in opdracht van de aandeelhouders tegen het licht gehouden. Daar staan drie scenario's in: afbouwen van het vliegveld, doorgaan op de huidige voet of fors investeren.

Zoals het nu lijkt zijn de aandeelhouders bereid miljoenen euro's in het vliegveld te steken. Daarbij gaat het om de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo en de provincies Groningen en Drenthe.

Te rooskleurig

Volgens de Amsterdamse onderzoekers dreigen ze op basis van een te rooskleurig beeld een beslissing te nemen over de toekomst van de regionale luchthaven. Zo concluderen ze dat de passagiersaantallen veel te hoog worden ingeschat door onderzoeksbureau Lufthansa, dat de verkenning heeft uitgevoerd.

Onderschatting Lelystad
Verder wordt de ontwikkeling van de luchthaven van Lelystad als concurrent zwaar onderschat, vinden de Amsterdamse onderzoekers. Dat vliegveld moet een overloop van Schiphol worden. De negatieve gevolgen daarvan voor Eelde zijn veel groter dan geschetst, concludeert SEO.

Overigens maakte staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur dinsdag bekend dat Lelystad niet zoals gepland in 2018 open gaat, maar een jaar later.

De komende weken nemen de betrokken gemeenteraden en provinciale staten van beide noordelijke provincies een besluit over de toekomst van het vliegveld in Eelde.


 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2018 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.