spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow Politiek Haren: Denkt Vliegveld Eelde aan meer dan geld alleen?

Politiek Haren: Denkt Vliegveld Eelde aan meer dan geld alleen?
Geschreven door RTVNoord, ma. 25 september 2017   
dinsdag 26 september 2017

Politiek Haren: Denkt Vliegveld
Eelde aan meer dan geld alleen?


plaatje GAE RTVNoord.jpg
(Foto: Jos Schuurman/FPS)

 

Wordt er voldoende rekening gehouden met onder meer omwonenden en de natuur nu Groningen Airport Eelde werkt aan een nieuw luchthavenbesluit? Dat vraagt politiek Haren zich af. Daarom moet het gemeentebestuur die belangen in elk geval wel onder de aandacht brengen.

Een ruime meerderheid van de Harener politiek wil dat het college een brief opstelt waarin het de belangen van onder meer natuur en inwoners onder de aandacht brengt.


Wordt er aan Haren gedacht?

'Prima om de luchthaven te gebruiken voor zaken van regionaal, zakelijk en maatschappelijk belang', zegt Wil Legemaat (D66). 'Prima om vakantievluchten mogelijk te maken. Maar de economische belangen dienen altijd goed afgewogen te worden tegen de hinder die met name de inwoners van Glimmen en Onnen ondervinden en de belasting voor het milieu en de natuur.'


Luchthavenbesluit

De luchthaven werkt op dit moment aan een nieuw luchthavenbesluit. Daar staan de plannen voor de komende jaren in verwoord. Uit die plannen blijkt dat het vliegveld maximaal tien keer per jaar wil kunnen vliegen tussen 23.00 en 00.00 uur, maar ook een verruiming van het lesverkeer.

 
Voorbereidende fase

De nieuwe plannen zijn nog lang niet definitief. Het zit nog in de voorbereidende fase. Daarom willen de partijen ook dat Haren nu alvast kenbaar maakt dat er rekening gehouden moet worden met omwonenden en de natuur. 'Nergens zien wij aanwijzingen dat de belangen van onze inwoners expliciet worden afgewogen tegen de economische belangen van de luchthaven', aldus Legemaat.

Klik hier om terug te keren

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2020 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.