spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 
Home arrow Berichten en opinies arrow Natuur & Milieu stapt naar de rechter over luchtvaartstukken

Natuur & Milieu stapt naar de rechter over luchtvaartstukken
Geschreven door Natuur en Milieu, 12 december 2017   
zaterdag 23 december 2017

Natuur & Milieu stapt naar de rechter over luchtvaartstukkenKlik hier om 'Natuur & Milieu stapt naar de rechter over luchtvaartstukken' te bekijken

Oproep aan Nederlandse overheid: maak luchtvaartstukken over CO2-normen openbaar. Natuur & Milieu stapt naar de rechter. De reden: de Nederlandse Staat weigert de onderbouwing van de nieuwe CO2-normen van de luchtvaart openbaar te maken.
plaatje Schiphol.jpg
‘Strengere normen voor de luchtvaart zijn noodzakelijk. De Nederlandse luchtvaart zorgt nu al voor 7% van de klimaatemissie in Nederland. Als we niets doen, dan stijgt dit naar 12% in 2050. Tijd om snel in te grijpen. Maar als de overheid geen stukken vrijgeeft, kunnen wij het milieueffect van de nieuwe CO2-normen van de luchtvaart niet beoordelen,’ aldus Geertje van Hooijdonk, hoofd programma’s bij Natuur & Milieu.

De ICAO (International Civil Aviation Organisation, orgaan van de VN) werkt momenteel aan nieuwe emissiestan-daarden voor de internationale luchtvaart. Dit gebeurt achter gesloten deuren.

Vooralsnog lijken de nieuwe normen weinig ambitieus: nieuwe vliegtuigen voldoen al aan deze normen. ‘Om die reden willen we graag weten wat er in het rapport van de Committee Aviation Environmental Protection (CAEP) van ICAO staat, zodat we weten of de nieuwe CO2-normen daadwerkelijk tot een schonere luchtvaart leiden,’ aldus Van Hooijdonk.

De rechtszaak van Natuur & Milieu wordt ondersteund door Transport & Environment (T&E) en ClientEarth.

Klik hier om terug te keren

 

 

 

 

 

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2019 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.