spacer
header
Home
Welkom
Zoekindex
Actueel nieuws
Berichten en opinies
Nieuwsbrief artikelen
Standpunten
Kennisdomein
Belangrijke procedures
Vereniging VOLE
Luchthaven Eelde
Contact met VOLE
Klachtenbehandeling
Downloads
Cartoons
Links
Zoeken
 

Geluidsoverlast keert terug

Als GAE haar zin krijgt keert de geluidsoverlast van enkele jaren geleden weer terug

 

GAE stelt dat de geluidsbelasting door haar plannen niet zal toenemen. Dit is een onjuiste voorstelling van zaken. Zij bedoelt dat tussen de prognose voor 2005 en de prognose voor 2015 geen toename in geluidsbelasting is voorzien. Kijken we namelijk naar het werkelijke gebruik van de geluidsruimte, dan blijkt dat op dit moment, mede voor het verbod op les- en oefenvluchten met grote toestellen, slechts de helft van de geluidsruimte wordt gebruikt. GAE tracht nu toestemming te krijgen om nog veel meer lawaai te produceren dan in de toplawaaitijd, toen met grote les- en oefenvluchten ook de huidige geluidszone nog niet vol gebruikt werd. Zelfs als we de geluidsruimte van de grote les- en oefenvluchten van de totale geluidsruimte aftrekken, wat VOLE bij de Raad van State wil bereiken, dan nog heeft de luchthaven ruime groeimogelijkheden ten opzichte van het huidige gebruik.

VOLE en andere omwonenden hebben jarenlang  geageerd tegen de geluidsoverlast van deze les-en oefenvluchten en hebben zij na jaren eindelijk een willig oor gevonden bij de Raad van State, en nu zal GAE deze geluidsruimte weer opnieuw willen gaan invullen?

Kortom, ongeacht baanverlenging kan de geluidshinder in de toekomst gemakkelijk weer  toenemen. Overheid en vliegveld zijn onbetrouwbare partijen gebleken. Dat is onder andere gebleken uit het gemak waarmee een ontheffing voor militaire vluchten werd verleend. Als dat nodig mocht zijn om de financiële verliezen aan te zuiveren, gaan wellicht in de toekomst ook het verbod op nachtvluchten, het verbod op les- en oefenvluchten met grote toestellen en zelfs wel de geluidscontouren zelf op de helling. Waakzaamheid is geboden.

Voor uitgebreide informatie zie:

Geluidsoverlast, Betuwelijn, geen achturige nachtrust door GAE

PleitnotaHoorzittingVliegveldEelde Teule Milieufederatie

 

 

 
< Vorige   Volgende >

spacer
© 2019 VOLE (Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde)
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.