Druk op leiding ?Eelde? neemt toe: amper een week tijd om tegenvallers op te vangen

Druk op leiding ‘Eelde’ neemt toe: amper een week tijd om tegenvallers op te vangen

De positie van de directie en de raad van commissarissen van Groningen Airport Eelde (GAE) wordt steeds wankeler. Ze hebben amper een week om financiële tegenvallers op te vangen.

Donderdag bespraken de aandeelhouders van de regionale luchthaven de situatie. ‘Eelde’ koerst in 2019 af op een begrotingstekort van 775.000 euro. Dit jaar is er een verlies van 205.000 euro. Door het aangekondigde vertrek van luchtvaartmaatschappij Nordica op de lijnen Kopenhagen en München loopt ‘Eelde’ inkomsten en reizigers mis.

Hoe het tij te keren?

Bronnen verklaren tegenover deze krant, dat de directie en de raad van commissarissen heel snel moeten aangeven hoe ‘Eelde’ het tij kan keren. Als dat niet gebeurt, zullen de aandeelhouders (provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo) de begroting op 6 december unaniem afkeuren.

De dagelijkse leiding en de commissarissen van ‘Eelde’ staan zwaar onder druk en worden op het matje geroepen. Zonder sluitende begroting stemmen de aandeelhouders ook niet in met het verzoek om volgend jaar 1,4 miljoen euro te investeren in de regionale luchthaven.