Geen extra vliegverkeer door baanverlenging

Geen extra vliegverkeer door baanverlenging

 

In tegenstelling tot de prognose van Groningen Airport Eelde dat het aantal chartervluchten na de baanverlenging gaat toenemen, gaan er stemmen bij VOLE op dat dit niet zal gebeuren.
Dhr. J.Wittenberg uit Glimmen sprak namens de tegenstanders, verenigd in de Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde in een uitzending van OOG TV (Klik hier om deze uitzending te bekijken, en klik vervolgens op 19-01-2010: Baanverlenging Airport Eelde
) de toename van het vliegverkeer tegen. De luchthaven brengt een te positief beeld naar buiten volgens Wittenberg en er zal vrijwel geen stijging zijn van het aantal passagiers dat vanaf Eelde naar de zon zal vertrekken. De vliegmaatschappijen hebben het al eens geprobeerd vanaf Eelde en hebben zich daarna weer teruggetrokken. Directeur dhr. Hillen van de luchthaven is een stuk positiever en laat weten dat zowel de passagiersstroom als ook het vrachtverkeer op Eelde zal gaan toenemen na de baanverlenging. De overlast zal daarentegen niet buiten de normen gaan vallen. De toestellen kunnen met minder vermogen gaan stijgen en voor de landingen zal gebruik worden gemaakt van de zogenaamde glijvluchtmethode. De luchthaven zal een belangrijke rol gaan spelen op de chartermarkt door de baanverlenging en het zal een impuls geven aan de Noordelijke werkgelegenheid, aldus Hillen.
De heer Wittenberg van VOLE ziet vooral de ‘lawaaikisten’ van de vliegscholen gevestigd op GAE het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Er zijn genoeg alternatieve toestellen die een stuk minder overlast veroorzaken, zegt Wittenberg in het interview. Passagiers die vanaf Eelde vertrekken reageren positief op de baanverlenging. Eelde is goed en snel met de auto en openbaar vervoer bereikbaar en met meer bestemmingen nog aantrekkelijker om vanaf te vertrekken.