Nordica stopt met vluchten naar Kopenhagen en M?nchen

Nordica stopt met vluchten naar Kopenhagen en München

      


Luchtvaartmaatschappij Nordica stopt na 29 december met de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München.

Dat maakt Groningen Airport Eelde (GAE) maandagochtend bekend. Al eerder werd bekend dat Nordica het contract met de luchthaven heeft opgezegd en dat er door luchtvaartmaatschappij en luchthaven opnieuw werd onderhandeld.

Onbevredigend


,,Helaas hebben Groningen Airport Eelde en Nordica geen passende oplossing kunnen vinden. Zowel de luchthaven als Nordica vinden deze uitkomst onbevredigend. De vluchten worden door Nordica uitgevoerd tot en met 29 december 2018”, meldt de luchthaven.


Passagiers die tickets hebben geboekt voor een vlucht vanaf 30 december 2018 worden geïnformeerd door Nordica. Voor vragen kunnen passagiers terecht bij de partij waar ze hun ticket hebben geboekt.


‘Snel een nieuwe partner’De luchthaven is in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen om te kijken of zij de vluchten naar Kopenhagen en/of München vanaf maart 2019 kunnen overnemen. Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde laat weten: ,,Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland. We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden.”


Nordica kreeg vanuit het routefonds van Groningen Airport Eelde een financiële bijdrage voor de aanloopkosten. Hiervoor is een maximale bijdrage met Nordica overeengekomen. De aanloopverliezen zijn voor Nordica echter hoger uitgevallen dan vooraf berekend. Aanleidingen zijn het annuleren van de vluchten naar Brussel en tegenvallende passagiersaantallen.


Aandeelhoudersvergadering


Deze week is de aandeelhoudersvergadering van Groningen Airport Eelde. Van de Kreeke wil daar niet op vooruit lopen. Hij wil alleen maar iets zeggen over Nordica en aanverwante zaken. Het is wel duidelijk dat GAE hoopt op kleinere maatschappijen die tegen veel lagere kosten kunnen vliegen. Want daar lag de oorzaak van Nordica’s afhaken. Plus dat er nog eens interne onrust was bij de Estse luchtvaartmaatschappij, want door tegenvallende cijfers worden daar alle lijndiensten tegen het licht gehouden.