PERSAANKONDIGING: 23 juni Landelijk protest luchtvaartgroei

PERSAANKONDIGING:
23 juni Landelijk protest luchtvaartgroei

 

Op 23 juni slaan bewonersgroepen en milieu-organisaties de handen ineen om een stop op de luchtvaartgroei te eisen. In zes steden rondom de luchthavens gaan omwonenden, politici en vele anderen tijdens de landelijke protestdag samen de straat op. Het protest wordt georganiseerd door Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBBL) en Greenpeace. De uitzonderingspositie van de luchtvaart leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en extreem lage ticketprijzen. De deelnemers kijken niet langer stilzwijgend toe hoe luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg blijven groeien. Gezamenlijk roepen ze de overheid op om eindeloze groei in de luchtvaart aan banden te leggen en te investeren in alternatieven. Tijdens het protest in Zwolle wordt de nadruk gelegd op de overlast van laagvliegroutes, die ontstaat als Lelystad Airport open gaat.

In Eelde wordt bovendien aandacht gevraagd voor de verspilling van belastinggeld om het vliegveld open te houden en luchtvaartmaatschappijen te subsidiëren.

In Eelde verzamelt het protest zich om 13.00 uur op het voorterrein van vliegveld Eelde. Er wordt een rood sein gegeven dat misschien vanuit het vliegtuig is te zien.

Meer informatie is te vinden op: http://stopluchtvaartgroei.nl/eelde/ Hier kan men zich ook aanmelden voor het protest en zo op de hoogte gehouden worden van het programma.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VOLE
Woordvoerder Jan Wittenberg
050 3183360

http://www.dvhn.nl/drenthe/Protestactie-milieuclubs-en-buren-bij-vliegveld-Eelde-tegen-luchtvaartgroei-23294836.html

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/195557/Protest-tegen-vliegverkeer-op-Groningen-Airport-Eelde

http://www.harendekrant.nl/nieuws/protest-groei-luchtvaart-ook-eelde-23-juni/

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/135973/Protest-bij-vliegveld-in-Eelde-om-luchtvaartgroei 

https://www.groningenairport.nl/actueel/nieuws/groningen-airport-eelde-heeft-een-goed-jaar-achter-de-rug

https://www.groningenairport.nl/over-groningen-airport-eelde/de-organisatie/jaarverslagen-strategisch-plan