Eelde verliest en krijgt vluchten

Eelde verliest
en krijgt vluchten

 

  Ryanair schrapt Marseille; vluchten Vueling naar
   Barcelona nog onzeker

 Corendon twee maal per week naar Antalya

Eelde     Groningen Airport Eelde krijgt volgend jaar een aantal nieuwe vluchten, maar verliest er ook een paar. Zo staat vast dat prijsvechter Ryanair, dat dit jaar met drie bestemmingen begon vanaf GAE, stopt met de bestemming Marseille. De vluchten konden vorige week voor mei 2013 nog geboekt worden maar verdwenen deze week plotseling van de website. Manager Monique Clarisse bevestigt dat Marseille wordt geschrapt. De wekelijks twee vluchten naar Bergamo/Milaan en Palma de Mallorca blijven gehandhaafd.
    Volgens Clarisse staat vrijwel vast dat Ryanair volgend jaar zes maal per week blijft vliegen vanaf GAE, naar drie verschillende bestemmingen. "We zijn nog in gesprek over die derde bestemming." Meer dan dat het een zuidelijke stad wordt, wil ze er niet over kwijt.
    Onzeker is of de Spaanse low-costcarrier Vueling volgend seizoen terugkeert op Eelde. Afgeslopen zomer vloog de maatschappij twee keer per week naar Barcelona, maar in de planning voor het nieuwe seizoen zijn die vluchten niet te vinden. "Vueling evalueert de vluchten. Zij zijn met ons in bespreking, maar op dit moment is het nog onduidelijk of ze ermee doorgaan", geeft Clarisse toe. "Het is een combinatie van factoren. Capaciteit van de toestellen, de prijs, van alles."
    Het Nederlandse Transavia schrapt volgend jaar de wekelijkse vluchten op Corfu en Rhodos.
    Corendon tot slot begint twee rechtstreekse wekelijkse vluchten naar het Turkse Antalya. Volgens Clarisse is dit het eerste rechtstreekse positieve effect van de baanverlenging. Dit jaar vloog Corendon één keer in de week naar de badplaats, met een tussenstop op Maastricht.

Commentaar VOLE

In 2013 zijn er 6 vluchten minder (4 bestemmingen: 2 van Transavia en 1 van Ryanair en Vueling). Er is 1 vlucht meer naar Turkije: per saldo 5 vluchten minder. En dat met de langere baan in het vooruitzicht.