KLM legt vliegschool Arizona stil

KLM legt vliegschool Arizona stil

 

Vliegschool KLS Arizona.jpg De KLM heeft een week geleden alle activiteiten op de vestiging van de vliegschool in de Amerikaanse staat Arizona stilgelegd. Dat gebeurde na een zogenoemde ‘near miss’, van twee lesvliegtuigen. De KLM benadrukt dat er van een bijna-botsing geen sprake was.

De KLM Flight Academy bij de stad Phoenix ligt onder vuur vanwege de veiligheids-cultuur op de vliegschool.

Onlangs werd de top van de school om die reden vervangen.


Verschillende bronnen melden de NOS dat de manier van lesgeven in Phoenix structureel onveilig is. Instructeurs maken extreem lange dagen en ook vertonen de lesvliegtuigen relatief veel mankementen.

Bijna-botsing
Een paar maanden geleden werden de lessen ook al eens stilgelegd na een bijna-botsing. Vorig jaar september stortte een lesvliegtuig van de KLM in Arizona neer. Daarbij kwamen drie piloten om het leven. Een maand later botste een lesvliegtuig tegen een ander klein toestel. Beide toestellen konden nog veilig landen.

Er wordt nu niet gevlogen door de leerlingpiloten. De KLM zegt dat het stilleggen van de lessen een "voorzorgsmaatregel" is. De school heeft "vanuit veiligheid en zorgvuldigheid de vlieglessen voor een bepaalde periode opgeschort om een en ander nader uit te zoeken".


Commentaar VOLE:
Zie het artikel