Van de Kreeke nieuwe directeur Groningen Airport Eelde

Van de Kreeke nieuwe directeur Groningen Airport Eelde
    

Marco van de Kreeke is per 1 juni 2012 de nieuwe directeur van  Groningen Airport Eelde. Hij volgt interim-directeur Jos Hillen op, omdat de Raad van State op 15 februari 2012 positief heeft beslist over de baanverlenging.

De functie van luchthavendirecteur is voor de 44-jarige Van de Kreeke geen onbekend terrein. Momenteel is hij nog algemeen directeur van Kilimanjaro International Airport, waar hij een team van 200 medewerkers aanstuurt. In de afgelopen jaren heeft Van de Kreeke daar diverse vernieuwingstrajecten in gang gezet en succesvol afgerond. Kilimanjaro International Airport is momenteel de tweede luchthaven van Tanzania en zag in de afgelopen jaren het aantal passagiersbewegingen groeien naar 650.000. Voor zijn periode in Tanzania was Van de Kreeke ook al actief in de luchtvaart. Hij was onder meer algemeen directeur van Bonaire International Airport en directeur operations van Maastricht Handling Services.

Na zijn dynamische periode in Tanzania vindt Van de Kreeke het tijd om samen met zijn gezin terug te verhuizen naar Nederland. Hij ziet er naar uit om zijn nieuwe rol bij Groningen Airport Eelde te gaan vervullen. Van de Kreeke: "Binnen de Nederlandse luchthavengemeenschap staat Groningen Airport Eelde al lang bekend om de goede sfeer en het niet aflatende enthousiasme en optimisme van de medewerkers. Nu de baanverlenging een feit is en Vueling en Ryanair nieuwe routes vanaf GAE hebben aangekondigd, bruist het op de luchthaven van de positieve energie. Dit is een fantastische kans om mijn kennis en ervaring in de luchtvaart in te zetten in Nederland. Ik zie er naar uit om samen met het hele team van GAE de kansen te grijpen die nu voor ons liggen en de luchthaven uit te bouwen tot een belangrijke spil in de regionale economie."

Van de Kreeke werd voorgedragen door de Raad van Commissarissen en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft tot zijn benoeming besloten. Volgens de Raad van Commissarissen is van de Kreeke de juiste man voor de functie. Henk Sol, voorzitter Raad van Commissarissen: "De luchthaven staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk, daar hoort een nieuwe leider bij die innovatief te werk gaat. Dat Marco van de Kreeke goed past in deze rol heeft hij laten zien binnen zijn vorige functies. We hebben het vertrouwen dat hij in de komende jaren samen met het hele luchthaventeam de kansen voor Groningen Airport Eelde optimaal gaat benutten en uitbouwen, in dienst van de regio en de noordelijke reiziger."

—–
foto Marco van de Kreeke.jpg   

 

 

 

 

Marco van de Kreeke

Managing Director at Kilimanjaro International Airport

Location Tanzania
Industry Airlines/Aviation