‘Sluiting luchthavens gunstig voor werkgelegenheid’

‘Sluiting luchthavens gunstig voor werkgelegenheid’

plaatje luchthaven Twente.jpg

Europees commissaris Almunia voor mededinging gaat de overheidssteun aan luchthavens aan banden leggen. En dat kan wel eens het einde betekenen van de luchthavens in bijvoorbeeld Maastricht en Eelde.

 

Volgens de Eurocommissaris zijn er soms te veel luchthavens in één regio, waardoor ze niet rendabel te krijgen zijn. En daarom gaat hij de regels voor staatssteun aanscherpen.

Luchtvaart-econoom Philippe Boucher voorziet vooral problemen voor de luchthavens in Maastricht en Eelde en de nog te ontwikkelen luchthaven in Twente. "Als je kijkt naar de regeling die Almunia aan wil scherpen, wordt er een periode van tien jaar gegeven om het af te bouwen. Dus direct zal het geen gevolgen hebben, maar het is belangrijk om je als regio voor te bereiden op de sluiting van de luchthavens."

En dat hoeft bepaald niet catastrofaal te zijn voor de betreffende regio’s, zegt Boucher. "In Soesterberg is een militaire luchthaven gesloten en dat is voor de regio alleen maar positief geweest. Wat werkgelegenheid betreft, wat natuur betreft en wat wonen betreft. Er wordt nu wel heel erg gehamerd op het verlies van werkgelegenheid, maar het heeft tot nu toe alleen maar werk opgeleverd."


Klik om het nieuwsitem van BNR over regionale luchthavens te beluisteren