Transavia stopt tijdelijk met vluchten vanaf Eelde naar Kos

Transavia stopt tijdelijk met vluchten vanaf Eelde naar Kos

Transavia heeft de vluchten vanaf Groningen Airport Eelde van en naar het Griekse eiland Kos tijdelijk opgeschort.
Volgende week wordt besloten of deze zomerbestemming wel of niet blijft bestaan.

Vluchtelingenproblematiek

Reden voor de pas op de plaats is dat het aantal boekingen naar Kos ver achterblijft. Vermoed wordt dat dit verband houdt met de vluchtelingenproblematiek op het zonnige eiland.

Overleg met touroperators

Een woordvoerder van Transavia laat weten dat de komende dagen met de touroperators wordt overlegd over de ontstane situatie: ‘De boekingen voor heel Oost-Griekenland blijven achter. Dus willen we nu eerst om tafel met de touroperators. In de loop van volgende week hakken we dan de knoop door hoe we hier verder mee omgaan’.

Een woordvoerder van Groningen Airport Eelde laat weten het definitieve besluit van Transavia af te wachten. Touroperators als TUI en Neckermann melden dat er voorlopig geen vliegreizen vanaf Eelde of Rotterdam Airport van en naar Kos kunnen worden geboekt.

Via Schiphol
TUI heeft inmiddels een aantal reizigers in Noord-Nederland laten weten dat hun al vastgelegde reis wordt omgeboekt en dat ze vanaf Schiphol vliegen. Op de meeste reissites zijn geen vakantievluchten van en naar Kos meer vanaf Eelde te boeken.