VOLE: Groningen Airport Eelde flatteert cijfers met 30%

VOLE: Groningen Airport Eelde flatteert cijfers met 30%

 

HAREN – Groningen Airport Eelde zegt een goed jaar achter de rug te hebben. Volgens actiegroep VOLE klopt dit bericht over Groningen Airport Eelde niet.

Woordvoerder Jan Wittenberg van VOLE:
"De directie van het vliegveld blijft hardnekkig de verkeerde cijfers geven. Iedereen in de luchtvaartwereld en daarbuiten gebruikt de CBS-cijfers. Die zijn voor Eelde 114.327 passagiersbewegingen in 2011. GAE geeft 30% teveel op.

Het opgegeven aantal voor 2012 moet dus ook met 30% worden verminderd. Een groot deel hiervan betreft transitpassagiers. Die leveren GAE niets op. De financiële resultaten zullen -ondanks de toename in passagiers- waarschijnlijk slechter zijn. Dát is het eerlijke verhaal.”"

Baanverlenging

Het nieuws over het goede jaar voor Eelde was gisteren landelijk nieuws. Eelde heeft grote verwachtingen van de baanverlenging die nu in uitvoering is. Het vliegveld zou er rendabel door moeten worden. Wittenberg gelooft hier niet in:

“"De directie beweert dat Eelde interessanter wordt voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen, omdat met de langere baan zonder operationele restricties vluchten naar verder gelegen bestemmingen in Europa uitgevoerd kunnen worden. Dit wordt door de feiten tegengesproken.

Op het zomerschema 2013 (zie www.GAE.nl) komt Marseille niet meer voor. De vluchten van Vueling naar Barcelona zijn ook geschrapt.

In plaats hiervan gaat Ryanair op Girona vliegen. Het is niet waarschijnlijk dat Ryanair hiermee langer dan een jaar doorgaat, omdat de vluchten van Vueling op Barcelona ook niet rendabel waren. Dat Ryanair het een jaartje probeert heeft te maken met de sterk gereduceerde tarieven die ze op Eelde betalen.”"

 

sloop huizen tbv baanverlenging.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Sloop van een boerderij voor de baanverlenging van Groningen Airport Eelde.
  Foto: Germ Geersing